NLB otkupio 93 milijuna eura svojih obveznica

Bez autora
Nov 17 2011

Nova ljubljanska banka (NLB) na sekundarnom je tržištu otkupila vlastite obveznice u vrijednosti od otprilike 93,2 milijuna eura, koje je s jamstvom države izdala u srpnju 2009. Kako je priopćila najveća slovenska banka, obveznice će do kraja ove godine poništiti, čime će se nominalni iznos izdanih obveznica smanjiti na oko milijardu eura. To je bilo prvo javno izdanje obveznice NLB-a na međunarodnom financijskom tržištu. Visina izdanja iznosila je 1,5 milijardi eura, a nominalna kamatna stopa 3,25 posto godišnje. Datum dospijeća obveznica, kojima se trguje na burzi u Luksemburgu, je 23. srpnja 2012. godine.

NLB otkupio 93 milijuna eura svojih obveznicaNova ljubljanska banka (NLB) na sekundarnom je tržištu otkupila vlastite obveznice u vrijednosti od otprilike 93,2 milijuna eura, koje je s jamstvom države izdala u srpnju 2009.

Kako je priopćila najveća slovenska banka, obveznice će do kraja ove godine poništiti, čime će se nominalni iznos izdanih obveznica smanjiti na oko milijardu eura.

To je bilo prvo javno izdanje obveznice NLB-a na međunarodnom financijskom tržištu. Visina izdanja iznosila je 1,5 milijardi eura, a nominalna kamatna stopa 3,25 posto godišnje. Datum dospijeća obveznica, kojima se trguje na burzi u Luksemburgu, je 23. srpnja 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik